Nikkarin syksyn toiminta

Nikkarin syksyn toiminta on pikku hiljaa alkamassa ja aluksi on pari retkeä on tarjolla. Kanavaristeilylle lähdetään 18.8.2022 ja Merikeskus  Vellamo on vuorossa 7.9. 2022. Näistä on ilmoituksen julkaistu ja ilmoittautumiset alkaa 8.8.2022.

Syyskuun puolessa välissä alkaa sähkökitaran valmistus kurssi ja tästä on myös ilmoitus julkaistu ja ilmoittautuminen on käynnissä.

Syyskausi avataan pihatapahtumalla 3.9.2022 klo 10 -14. Pihalla pidetään rompetoria ja pihakirppistä. Pajalla toiminnan esittelyä ja myyntiä. Myynnissä mm. hyviä puuaihioita pikku askarteluihin.

12.9.2022 klo 17-20 pidetään kitaran rakennuksen teema-ilta. Aiheena on yläsatulan valmistus. Käydään satulan tekoa läpi vähän tarkemmin .

Puutyöilta naisille on vuorossa 15.9.2022. Puukko-kurssi pidetään kahdessa osassa 20.9.2022  tehdään kahva ja 26.9.2022 on tupen vuoro.  Näihin tapahtumiin ilmoitukset ja ilmoittautumiset lähiaikoina.

Puutyöpaja avautuu 5.9.2022 ja entisin aukioloajoin mennään. Kutomo on avoinna varauksella ja ohjaaja tavattavissa varmemmin keskiviikkoisin klo 14-18. Tutustu myös harrastuspaikkojen edullisiin kausimaksuihin. Tiedot löydät puutyö ja kutomo sivuilta.

Tervetuloa kulttuurin ja kädentaitojen pariin. 

 

 

 

Sähkökitaran valmistuskurssi

Nikkarit järjestää sähkökitaran valmistuskurssin           17.9.2022 klo 10 alkaen.

Kurssi järjestetään pääosin viikonloppuisin, päivämäärät tarkentuu kurssin aikana. Kurssi aikaa on aina kevääseen 2023 saakka. Kurssi sisältää teoriajaksoja sekä ohjausta eri työvaiheisiin. Kurssi antaa mahdollisuuden rakenteluun myös oman aikataulun puitteissa. Kurssi paikka on Nikkarin puutyöpajalla Tallinmonttu Patosillantie 1 45700 Kuusankoski.

 Kurssin hinta on jäseniltä 150 euroa ja muut 200 euroa. Maksuna käy myös ePassi.

 Voit ilmoittautua kurssille tästä

tai  Haapala Jussi  040 507 2196 tai juhani.haapala@pp1.inet.fi  viimeistään 3.9.2022. Kurssipaikkoja on 6. Ilmoittautuneille lähetetään ennakkoinfoa kurssista. 

Sähkökitaran valmistusprosessi on monivaiheinen ja varsin aikaa vievää. Valmistusprosessi kestä liki 100-tuntia, mikäli tekijällä on perustietoa puutöistä. Työ vaatii tarkkuutta ja pitkää pinnaa, mutta opettaa ja kehittää kädentaitoja.

Aika ei ole kuitenkaan hukkaan heitettyä, kun käsissäsi on itse valmistettu hyvin soiva kitara.

Tervetuloa kurssille kädentaitojen pariin.

Lisätietoja antaa Haapala Jussi.

 

Nikkarit kesä tauolla

Nikkarin puutyöpajan kevätkausi saatiin päätökseen toukokuun alussa. Vaikka epidemia siirsi kevään aloitusta, niin puutyöpajalla ehdittiin  askartelemaan kiitettävästi.  Kevään aloitti kutomolla  pidetyt Pellava- päivät sekä puupaja tutuksi tapahtumat. Tapahtumat oli suunnattu uusille askartelijoille.

Parin vuoden tauon jälkeen pääsimme pitämään lasten askartelupäiviä. Pajalla vieraili pari eskari ryhmää sekä koululuokka. Pönttöpäivä oli suunnattua lapsiperheille yhteiseksi nikkarointi hetkeksi. Näistä tapahtumista valmistui lähes 80 pönttöä.

Kitaroiden parissa pidettiin teema-päivä sekä näyttely Pato Areenalla. Teema-päivänä Harri Louhensuo kävi kertomassa ammattilaisen näkemyksen hyvästä sähkökitarasta.

Kevään pihatapahtumassa oli esillä kevään askareita kädentaitajille. Lankojen kasvivärjäystä, ikkunoiden kunnostusta ja työkalujen huollosta oli opastusta ja neuvontaa. Lapsiperheillä oli mahdollisuus tehdä hyönteishotelli kesän iloksi.

Kutomolla toteutettiin perinteitä, Rukki&Kehruu- kurssi palautti mieleen miten rukki toimii ja opittiin kehräämään villaa ja pellavaa.

Nukkisryhmä on ahkeroinut näyttelyjen parissa. ” Jaffat tulloo” näyttely oli Kouvolan taidepolku tapahtumassa ja Keväällä Onnenkukossa oli esillä Pieniä onnen hetkiä – näyttely. Ryhmän toimintaan voit tutustua heidän  fb-sivuilta

Nikkarin Kesä – näyttely on Pato Klubilla 12.6 -31.7.2022

Syyskausi alkaa pihatapahtumalla 3.9.2022 . Puutyöpaja avautuu 5.9.2022. Puutyöpajan syksyn ohjelmistossa on  puutyö-kurssi naisille, Puukko&Tuppi -kurssi . Myös suuren innostuksen saanut kitaranvalmistus saa jatkoa teemapäivän muodossa ja suunnitelmissa on myös opastusta kiinnostuneille rakentajille. 

Näistä ja muista jutuista lisää myöhemmin.

Nikkarit toivottaa Hyvää Kesää