Innostu kädentaidoista 13.-15.3.2020

 

Kymin Nikkarin 10-vuotisjuhlanäyttely  13.-15.3.2020

Näyttely ei ole pelkkä näyttely vaan päivien aikana on erilaisia työpajoja ja -näytöksiä. Tapahtumana paikkana on koko Tallinmonttu. Kymin kerhon avaraan biljardisaliin rakennetaan näyttely ja muissakin kerhon tiloissa on tapahtumia ja esittelyjä. Niin ikään kutomon ja puutyöpajan tiloissa tapahtuu ohjelmaa.  

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tapahtumaa tukee Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiö.

 

Kädentaitajat tuovat reilut 100 tuotetta esille. Tekijöistä ja tapahtumasta kerottaan fb-sivuilla juttua helmikuun aikana. 

Innostu kädentaidoista ohjelma

 Perjantaina 13.3.2020

Ihan ite tehty -teemapäivä suunnataan päiväkodeillle ja kouluille.

Näyttely avoinna  päiväkodeille klo 9 – 12

9 -12             Puutyöpajalla nikkaroidaan linnunpönttöjä

Ekholmintien päiväkoti, Käpylän metsäeskarit  ja Ruusulaakson eskarit/ Valkealasta vieraille nikkaroimassa linnunpönttöjä ja tutustuu kädentaitojen näyttelyyn Luvassa reilut 70 uutta asuntoa pikkulinnuille.

Näyttely avoinna  klo 12 -15

Käsitöitä tehdessä voit luovasti toteuttaa itseäsi, tuntea materiaalit ja nähdä työn tulokset. – Iltapäivä koululaisille ja opiskelijoille

Lauantai 14.3.2020 

Puusta ja muusta -teemapäivä,näyttelyn lisäksi tuote-esittelyjä, työpajoja. Arvontaa, tuotemyyntiä. Kymin kerhon kahvila palvelee.

Näyttely avoinna  klo 10 -16

Näyttelysalissa Nukkis-ryhmän työnäytöksenä  huovutus

Tilkkutyön taikka – Ideanikkarit opastaa tilkkutyön saloihin. 

Kutomolla   Mallikerta/Marjatta Hirvi opastaa ja esittelee kudontaa ja sen monet mahdollisuudet. Käsityöliike Ansu tuote-esittelyjä. Kudonta näytöksiä ja mahdollisuus kokeilla maton kudontaa

Puutyöpajalla teemana Vuoleminen, puukot ja käsittely. Timo Ilvonen työstää kuksaa. Tuote-esittelyjä Poratuuli, Valkealan Saha ja Solanterä.

Sunnuntai 15.3.2020

Tekemisen riemua -teemapäivä, näyttelyn lisäksi  käsille tekemistä. Arvontaa, tuotemyyntiä. Kymin kerhon kahvila palvelee

Näyttely avoinna  klo 10 -16

Ideanikkarit ideoi. Kirjan uusi elämä, mitä vanhoista kirjoista voi askarrella 

Kutomolla   Marjatta Hirvi opastaa ja esittelee kudontaa ja sen monet mahdollisuudet. Kudonta näytöksiä ja mahdollisuus kokeilla maton kudontaa.

Puutyöpajalla lapsille ” tekemisen riemua” – Non Stoppina nikkarointia linnunpönttöjä ja hyönteishotelleja. Nikkarointia niin pitkään kun tarvikkeita riittää.

 

Tervetuloa tapahtumaan.

Ps: Osoite Patosillantie 1. 45700 Kuusankoski. Läheltä löydät myös Taideruukin – Kaunis vanha tehdasmiljöö.