Sähkökitaran valmistuskurssi

Kymin Nikkarit järjestää syyskaudella sähkökitaran valmistuskurssin.

Kurssi tarjoaa hyvät neuvot ja käytännön vinkit sekä toimivat työtilat koneineen kitaran valmistamiseen. Voit työskennellä oman aikataulun mukaan koko Nikkarin puutyöpajan syyskauden aikana. Annamme ohjeita ja neuvoja jo ennakkoon materiaali ja tarvikehankinnoissa.
Kurssi alkaa 2.9.2020 klo 17.00 Nikkarin puutyöpajalla. Tallinmonttu Patosillantie 1 45700 Kuusankoski
Kurssin hinta on jäseniltä 50 euroa ja muut 80 euroa.         (Maksuna käy myös ePassi)
Lisätiedot ja ilmoittautuminen Haapala Jussi 040 507 2196 tai juhani.haapala@pp1.inet.fi 
Tästä linkistä voit myös  ilmoittautua . ( Kurssi täynnä )

Kurssi sisältää muutaman teoriatunnin sekä muutamia kiinteitä kurssipäiviä, mutta muuten kurssilaisilla on varsin vapaa aikataulu työskennellä puutyöpajalla. Kurssin ohjaajana toimii Matti Järvinen ja muusta toiminnasta vastaa Kymin Nikkarit/ Jussi Haapala. Voit olla heihin yhteydessä tarvittaessa. Puutyöpajalla on aukiolo aikana ohjaaja käytettävissä. Puutyöpaja on avoinna ma-ti 10 -18 ja ke-to 12 -20.

Kurssin hinta on 50 euroa jäseniltä ja *muut 80 euroa. Hinta sisältää opastuksen, Nikkarin puutyöpajan käytön, liimat sekä materiaalin sapluunaan. Muut materiaalit ja tarvikkeet eivät sisälly hintaan.

Kurssilta löytyy piirrustukset ja ohjeet Telecasteriin, Jazzmasteriin, Stratocasteriin, Jaguariin ja Les Pauliin. Ensimmäiseksi kitaraksi suosittelemme Telecasteria, se on helpoin tehdä ja loistava kitara. 

Puumateriaali on syytä hankkia ennen kurssia samoin tarvittavat tarvikkeet kurssin alkuvaiheessa. Ennakkoon kannattaa tutustua Anssi Nuutisen kirjaan Sähkökitaran rakentaminen.

Mikäli sinulla on kysyttävää tai haluat tarkempia ennakkotietoja, niin ota yhteyttä

Puunhankinta, osat, tarvikkeet tai tekniset asiat Matti Järvinen 040 055 506 tai matti.a.jarvinen@hotmail.com

Kurssista yleisesti ja muut yhdistysasiat. Jussi Haapala 040 507 2196 tai juhani.haapala@pp1.inet.fi

Tervetuloa kädentaitojen pariin.

*Muille kun Nikkarin jäsenille luodaan tutustumisjäsenyys, joka on voimassa koko syyskauden. Tutustumisjäsenyyden aikana voi askarrella puutyöpajalla muutakin kuin kurssiin liittyvää kitaran valmistusta, käyttömaksu hinnaston mukaan. Tutustumisjäseniä koskeen samat puutyöpajan ohjeet ja säännöt.

ps. Katso kuinka puupala muuttuu kitaraksi

Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiö tukee toimintaa

Nikkarin toiminta

Poikkeusoloista johtuen kulttuuripuolen ohjelmassa on suuria muutoksia. Anu Pentik-näytelmä siirtyy vuodelle 2021. Lippuvaraukset säilyvät ja olemme yhteydessä kun tiedämme ajankohdan tarkemmin. Myös We will rock you -musikaali ja Hamina Tattoo siirtyvät vuodelle 2021. Suunnitelmissa ollut syyretki perutaan myös.

Tavoite on kuitenkin järjestää kulttuuria syksyllä, kun tiedämme tarjonnan ja mahdollisuudet.

Kymin Nikkarit avaa harrastetiloja seuraavasti;

Kutomo ja kerhotila on varattavissa 1.6.2020 alkaen normaalisti.

Puutyöpaja on avoinna 1.– 4.6.2020 normaalin aukioloajoin (Ma -ti 10-18 ja ke-to 12-20)

Näin jäsenillä on mahdollisuus valmistella ” kesän nikkarointia” ja viimeistellä kesken jääneitä töitä. Toivomme, että puutyöpajan käyttäjät hakevat pois pajalla olevat omat työt, materiaalit ja varusteet. Suoritamme kesällä pajan suursiivouksen.

Noudatamme ja edellytämme harrastetilojen käyttäjien noudattavan yleisiä valtakunnallisia ohjeita ja hyvää hygieniaa. Pyydämme ettet osallistu toimintaan, mikäli sinulla on flunssan oireita – Kiitos

Alustavasti on suunnitelmissa avata puutyöpaja syyskaudelle 7.9.2020 entisin aukioloajoin. Puutyöpajan ohjelmassa olisi kurssi uusille askartelijoille. Opastusta ja vinkkejä puutöihin. Suunnitelmissa on myös järjestää sähkökitaran valmistuskurssi. Matti Järvinen on lupautunut ohjaajaksi kurssille. Matin kitaroita oli esillä kevään näyttelyssä. Mikäli olet kiinnostunut kurssista, niin voit ennakkoilmoittautua tästä.

Tai  juhani.haapala(at)pp1.inet.fi tai 040 507 2196 

Tämä ja muu Nikkarin syksyn toiminta tarkentuu elokuussa. Aiemman ilmoituksen mukaan vuoden 2020 jäsenmaksut lähetetään poikkeuksellisesti elokuussa.

Hyvää ja turvallista kesää

Terveisin Nikkarit / Jussi Haapala

Loppuvuoden nikkarointia…

Syyskausi vierähti sukkelaan ahkeran puuhastelun merkeissä. Tallinmontun parit markkinat lisäsi Nikkarin kiinnostusta mukavasti ja toimintaan kävi tutustumassa paljon uusia kasvoja. Yhdistyksen jäsenmäärä kasvoi kuluneena vuonna hieman ja myös käyttäjämäärissä oli lisäystä.

Jäsenten aktiivisuus ja Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiön tuki on mahdollistanut kattavan toiminnan. – Kiitos siitä.

Loppuvuodesta toteutimme jäsenkyselyn netissä. Vastaaja pitivät toimintaamme arvokkaana. Yhteisöllisyys sekä hyvä sosiaalisen kanssakäymisen mahdollisuus pidettiin hyvän asiana. Harrastetiloja pidettiin toimivina ja maksuja edullisena. Nikkarin viestintä tuntuu toimivan vaikkakin uusia kanavia, facebook ja instagram pidettiin vieraana jäsenistön sisällä. Tieto jäsenkortista ja sen eduista ei ollut jäsenistön keskuudessa tuttua. Saimme myös parannusehdotuksia, joita tarkastellaan tässä alkuvuodesta ja palaamme niihin myöhemmin.

Puutyöpajalla hankittiin alkusyksystä uusi leveä rumpuhiomakone. Kone mahdollistaa 630mm pintojen hiomisen ja tuo hyvän lisän jo muuten hyvään kone kantaan. Syksyn ohjelmassa oli jälleen lapsille askartelua. Haanojan eskarit vierailivat pajalla sekä joulupajassa oli lapsilla mahdollisuus askarella joulu aiheisia koristeita. Nikkarin ohjaajat avustivat lapsia askarteluissa. Tapahtumat olivat maksuttomia, tämän mahdollisti Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiön tuki. Joulupajassa oli työnäytöksenä himmelin valmistusta ja ulkohimmelin aihiot tekikin kauppansa.

Kulttuuri tarjosi syksyllä virkistysretken Nuuksion kansallispuistoon ja retkellä tutustuttiin myös opastetusti Haltian luontokeskukseen. Loppuvuodesta oli tarjolla Kouvolan teatterin Joulushow. Kulttuuritoiminta sai ”uutta virtaa”, kun toimintaa tuli vetämään Sari Ylönen ja ryhmään tuli mukaan myös Sinikka Valve ja Pirjo Virtanen.

Ideanikkareiden suunniteltu kankaanpainanta-kurssi ei toteutunut. Kurssia oli toivottu kevään tapahtumissa, mutta osallistujia ei kuitenkaan valitettavasti löytynyt. Ryhmä toteutti kuitenkin yhteisen askartelupäivän ja valmistivat tuotteita Nikkarin joulupajaan. Nukkis-ryhmä kävi syyskauden aluksi Ylöjärven lasipajassa opiskelemassa lasin hiontaa ja puhallusta nukkekodin tarpeisiin. Muuten syyskausi on mennyt ”mennikäis”-teemalla. Kutomolle on tullut uusia kutojia ja kudontapäivät lisääntyneet. Mattoja, ripsiliinoja on kangaspuista irronnut hyvään tahtiin.

 

Vuodelle 2020 kulttuurin ja kädentaitojen tarjonta tulee olemaan monipuolista. Maalikuun 13.-15. pidettävä ” Innostu kädentaidoista” –tapahtuma tarjoaa työnäytöksiä ja työpajoja sekä näyttelyn. Näyttely tuo esille jäsenten tekemiä kädentaitotöitä varsin laajasti.

Toivommekin, että mikäli sinulla on kädentaitotöitä näytille – ole yhteydessä. Näin saamme koottua kattavan näyttelyn.

Kulttuuritapahtumissa on luvassa teatteria, musikaalia, virkistys-retkiä ym. Makramee –kurssi järjestetään heti tammikuussa, Nukkis-ryhmä jatkaa kerhoilua miniatyyrin parissa kuukausittain. Kutomo on käytössä varausten mukaan ja puutyöpajan kevätkausi alkaa 13.1.2020 entisin aukioloajoin. Lisätietoja toiminnasta saat vetäjiltä.

Seuraa meitä myös facebookissa ja Instagramissa (#kyminnikkarit, @kyminnikkarit )    Sieltä löydät uusimmat tapahtumailmoitukset.

 

Hyvää joulua ja uutta vuotta

Toivottaa Nikkarit / Jussi Haapala

 

Ps: Jäsen – Muistathan päivittää yhteystietosi, jos muutoksia. Jussi Haapala 040 057 2196 tai juhani.haapala@pp1.inet.fi

Kuva galleria syyskaudelta.