Käsityö- ja askartelupäivä 9.9.2021

Nikkarit järjestää Käsityö- ja askartelupäivän 9.9.2021 klo 15 -18   kerhon toimitiloissa Tallinmontussa Patosillantie 1 45700 Kuusankoski.  Ohjelmassa ideoita ja vinkkejä syksyn käsitöihin.

Kouvolan Nukkekotikerho järjestää työpajan, jossa voi tutustua miniatyyriaskarteluun. Voit osallistua pönttöuunin tekoon ja samalla tutustua pienoisnäyttelyyn.

Ideanikkarit antaa vinkkejä miten uudistetaan vanhaa ja hyödynnetään käytöstä poistuneita vaatteita. Kysy myös syksyn kurssia.

 

Cria  Suomen Alpakkavilla O  esittelee kotimaista alpakkavillaa ja korkealaatuisia tuotteittaan .  Alpakanvilla on korkealaatuista ja tunnettua pehmeydestään ja lämmöstään. Se ei kutia ja sopii myös allergikolle sekä on kestävä ja ympäristöystävällinen.                          Cria on paikallinen yritys, joka kunnioittaa luontoa, eläimiä ja suomalaista käsityötä – Tule tutustumaan.

Islannin villapaidat on ollut suosiossa. Tapahtumassa myyntinäyttely ja myynnissä myös muita käsitöitä.  

Nikkarin tuotemyyntiä, toiminnan esittelyä sekä  ” Onnenpyörä”

Askartelutarvikkeiden vaihtopäivä. Onko nurkissa askartelutarvikkeita, joita ei tule käytettyä. Tuo tarvikkeet vaihtoon tai tule tekemään löytöjä.        ( Paikan pantti 5 euroa, joka palautetaan kun haet tavarat pois. Paikkoja rajoitetusti, varaukset Jussi Haapala 040 507 2196 )

Pohjois-Kymen Korukivikerho on aloittanut toiminnan Nikkarin tiloissa. kerho pitää ovet avoinna ja esittelee toimintaa. 

Tervetuloa kädentaitojen pariin. 

Käytäthän maskia – Kiitos

Nikkarin puutyöpaja avautuu 23.8.2021

Nikkarin puutyöpaja avautuu 23.8.2021 alkaen. Entisin aukioloajoin mennään. Koronan suhteen noudatetaan AVI:n ja THL:n ohjeita ja suosituksia.
Paja avoinna Ma-Ti klo 10 -18 ja Ke-To  klo 12-20.
Tule vain terveenä ja käytetään maskia.
Syksyn kitaranvalmistuskurssista johtuen kerran viikossa on aukiolo aikaa rajoitettu. Elo -syyskuussa tiistaisin klo 16 alkaen on varattu kurssille. 
 
Uutta meillä on kausimaksu puutyöpajalle. Syksyn kausimaksu on 75 euro ja voit askarrella niin paljon kun huvittaa pajan aukioloaikana. Meillä voit maksaa käyttömaksut myös Epasilla.
 
Liittymisen voit hoitaa kätevästi netin kautta. 
Uusille jäsenille järjestämme syksyn aikana aloituskurssin.
 
Kutomo on avoinna varausten mukaan. Ohjaaja on pääsääntöisesti paikalla ke 14 -18, varmista kuitenkin numerosta 040 090 6946.
Saat ohjausta, neuvoja ja voidaan rakentaa loimi toivomusten mukaan.
 
Tervetuloa mukaan

Loppuvuoden nikkarointia…

Syyskausi vierähti sukkelaan ahkeran puuhastelun merkeissä. Tallinmontun parit markkinat lisäsi Nikkarin kiinnostusta mukavasti ja toimintaan kävi tutustumassa paljon uusia kasvoja. Yhdistyksen jäsenmäärä kasvoi kuluneena vuonna hieman ja myös käyttäjämäärissä oli lisäystä.

Jäsenten aktiivisuus ja Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiön tuki on mahdollistanut kattavan toiminnan. – Kiitos siitä.

Loppuvuodesta toteutimme jäsenkyselyn netissä. Vastaaja pitivät toimintaamme arvokkaana. Yhteisöllisyys sekä hyvä sosiaalisen kanssakäymisen mahdollisuus pidettiin hyvän asiana. Harrastetiloja pidettiin toimivina ja maksuja edullisena. Nikkarin viestintä tuntuu toimivan vaikkakin uusia kanavia, facebook ja instagram pidettiin vieraana jäsenistön sisällä. Tieto jäsenkortista ja sen eduista ei ollut jäsenistön keskuudessa tuttua. Saimme myös parannusehdotuksia, joita tarkastellaan tässä alkuvuodesta ja palaamme niihin myöhemmin.

Puutyöpajalla hankittiin alkusyksystä uusi leveä rumpuhiomakone. Kone mahdollistaa 630mm pintojen hiomisen ja tuo hyvän lisän jo muuten hyvään kone kantaan. Syksyn ohjelmassa oli jälleen lapsille askartelua. Haanojan eskarit vierailivat pajalla sekä joulupajassa oli lapsilla mahdollisuus askarella joulu aiheisia koristeita. Nikkarin ohjaajat avustivat lapsia askarteluissa. Tapahtumat olivat maksuttomia, tämän mahdollisti Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiön tuki. Joulupajassa oli työnäytöksenä himmelin valmistusta ja ulkohimmelin aihiot tekikin kauppansa.

Kulttuuri tarjosi syksyllä virkistysretken Nuuksion kansallispuistoon ja retkellä tutustuttiin myös opastetusti Haltian luontokeskukseen. Loppuvuodesta oli tarjolla Kouvolan teatterin Joulushow. Kulttuuritoiminta sai ”uutta virtaa”, kun toimintaa tuli vetämään Sari Ylönen ja ryhmään tuli mukaan myös Sinikka Valve ja Pirjo Virtanen.

Ideanikkareiden suunniteltu kankaanpainanta-kurssi ei toteutunut. Kurssia oli toivottu kevään tapahtumissa, mutta osallistujia ei kuitenkaan valitettavasti löytynyt. Ryhmä toteutti kuitenkin yhteisen askartelupäivän ja valmistivat tuotteita Nikkarin joulupajaan. Nukkis-ryhmä kävi syyskauden aluksi Ylöjärven lasipajassa opiskelemassa lasin hiontaa ja puhallusta nukkekodin tarpeisiin. Muuten syyskausi on mennyt ”mennikäis”-teemalla. Kutomolle on tullut uusia kutojia ja kudontapäivät lisääntyneet. Mattoja, ripsiliinoja on kangaspuista irronnut hyvään tahtiin.

 

Vuodelle 2020 kulttuurin ja kädentaitojen tarjonta tulee olemaan monipuolista. Maalikuun 13.-15. pidettävä ” Innostu kädentaidoista” –tapahtuma tarjoaa työnäytöksiä ja työpajoja sekä näyttelyn. Näyttely tuo esille jäsenten tekemiä kädentaitotöitä varsin laajasti.

Toivommekin, että mikäli sinulla on kädentaitotöitä näytille – ole yhteydessä. Näin saamme koottua kattavan näyttelyn.

Kulttuuritapahtumissa on luvassa teatteria, musikaalia, virkistys-retkiä ym. Makramee –kurssi järjestetään heti tammikuussa, Nukkis-ryhmä jatkaa kerhoilua miniatyyrin parissa kuukausittain. Kutomo on käytössä varausten mukaan ja puutyöpajan kevätkausi alkaa 13.1.2020 entisin aukioloajoin. Lisätietoja toiminnasta saat vetäjiltä.

Seuraa meitä myös facebookissa ja Instagramissa (#kyminnikkarit, @kyminnikkarit )    Sieltä löydät uusimmat tapahtumailmoitukset.

 

Hyvää joulua ja uutta vuotta

Toivottaa Nikkarit / Jussi Haapala

 

Ps: Jäsen – Muistathan päivittää yhteystietosi, jos muutoksia. Jussi Haapala 040 057 2196 tai juhani.haapala@pp1.inet.fi

Kuva galleria syyskaudelta.