Nikkarin kevätkausi on avautumassa.

Tervehdys ja hyvää alkanut vuotta. Nikkarin uusi toimintavuosi käynnistyy pikku hiljaa ja alustavat suunnitelmat on laadittu, kuitenkin koronan ehdoilla mennään. Harrastetiloissa noudatamme viranomaisten ohjeita ja seuraamme niitä, joten muutokset mahdollisia.

Puutyöpajan avausta siirrettiin viikolla ja  kevätkausi on 17.1 – 5.5.2022. Alkuvuodesta järjestetään kurssi uusille jäsenille. Kurssilla on esillä ja opastusta  eri aiheista joilla voi aloittaa puutyöharrastuksen. Tiedossa on myös puukko-kurssi. Teemme terään kahvan ja tupin. Alkukeväästä on luvassa ” Pönttöpäivät” , askartelua koko perheelle linnunpönttöjen ja hyönteishotellien kanssa. Kitarakurssin myötä kiinnostus soitinrakennukseen on lisääntynyt. Tulemme pitämään kitaranrakennuksen tiimoilta teema-päiviä kevään aikana, ohjausta ja opastusta on myös jatkossa tarjolla. Aukioloajat ja hinnat löydät puutyöpajan sivulta

Kutomolla on alkuvuodesta tiedossa  ” Pellavapäivät ”, katsotaan mitä kaikkea pellavasta voi kutoa. Suunnitelmissa on myös Rukki- ja kehruukurssi. Kurssi alkaa kun vanha vintiltä löytynyt rukki laitetaan kuntoon ja ruvetaan kehräämään lankaa.

Nukkis -ryhmä ja Ideanikkareiden toiminnasta löydät lisätietoa kotisivuilta.

Kulttuuritoiminta järjestää retken Merikeskus Vellamoon tutustumaan Kymenlaakson paperiteollisuuden 150 vuotisnäyttelyyn ja alkukesällä on luvassa Teollisuuhistorian kansanooppera Kymin Ruukissa. Tapahtumat tarkentuu ja mahdollisista muutoksista tiedotetaan jatkossakin tiiviisti kotisivuilla ja sähköpostilla.

Nikkarit on mukana Taidepolku Into – tapahtumassa. Käy tutustumassa paikan päällä ja fb:ssä. https://www.facebook.com/kouvolantaidepolkuinto/

Jäsenrekisterin päivitys alkaa ja tulet saamaan uuden kirjatumislinkin jäsenrekisteriin. Kirjautumalla näet omat henkilötietosi, voit ylläpitää ja muokata niitä. Rekisterissä näet laskut ja voit tulostaa sähköisen jäsenkortin sekä ilmoittautua tapahtumiin. Lisätietoja jäsenkortista löydät kotisivuilta. Ole yhteydessä, jos ongemia kirjautumisen kanssa. 

 

Tervetuloa harrastamaan 

vain terveenä – käytä maskia – huolehdi käsihygieniasta.

Hyvää joulua

Toimintavuosi 2021 on ollut jälleen rajoituksien kanssa toimimista. Kulttuuritapahtumista olemme pystyneet järjestämään vain muutamia. Suunnitelmissa olleita lasten askartelutapahtumia emme ole voineet järjestää sekä myös muita tapahtumia on jouduttu perumaan.   

Puutyöpajaa, kutomoa ja kerhotilaa olemme voineet pitää avoinna, mutta tilanne on vaikuttanut selkeästi käyttäjämääriin. Kaikesta huolimatta yhdistyksen jäsenmäärä on pysynyt hyvänä.

Tulevaa vuotta suunnitellaan normaalisti, kuitenkin huomioimalla koronatilanne sekä mahdolliset muutokset.  Tilannetta vuoden 2022 aukioloaikojen ja toiminnan osalta päivitetään heti kun ne vahvistuu.

Tulevan vuoden avaa Kouvolan taidepolku, jonka näyttelyssä Nikkarit on mukana. Taidepolun tapahtumista löydät tietoa https://kouvolansome.com/taidepolkuinto2022/

Kymin liikuntakerho avaa toimintansa myös vuoden 2022 alussa. Kerho on perutettu aiemmin UPM Kymin työntekijöille tarkoitetussa liikuntatiloissa. Toiminnan loppuessa aktiivit perustivat yhdistyksen, joka jatkaa toimintaa. Tämä on hyvä jatkumo toiminnalle, kun UPM Kymi luopuu sosiaalisesta toiminnasta. Lisätietoja löydät heidän nettisivuilta. https://kyminliikuntakerho.yhdistysavain.fi/

 

Nikkarit toivottaa

Hyvää ja turvallista  joulua ja uutta vuotta.

 

 

Kuva galleria syksystä 2021

Vuosikokouksen satoa

Nikkarien vuosikokous pidettiin poikkeuksellisesti vasta 26.5.2021, rajoituksista johtuen. Kokouksessa käsiteltiin 2020 vuosikertomus ja tilit sekä 2021 toimintasuunnitelma. Alkuvuoden epidemia tilanne on kuitenkin muuttanut toimintasuunnitelmaa ja sen suhteen joudumme toimimaan rajoitusten puitteissa. Allekirjoittanut jatkaa yhdistyksen puheenjohtajana. Varapuheenjohtajaksi siirtyy Marja Kuisma, muuten hallituksen kokoonpano on entinen.  Sihteerinä aloittaa Kirsi Hedström.

Yhdistyksen jäsenmäärä on pysynyt hyvällä tasolla ja oli toimintavuoden lopussa 330 jäsentä. Aktiivinen jäsenistö ja Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiön tuki  sekä Kouvolan kaupungin toimitila-avustus ovat olleet erittäin tärkeitä toiminnan jatkon kannalta tässä tilanteessa.

Keväällä puutyöpaja oli rajoituksista johtuen suljettuna. Toukokuussa ehdimme pitämään pari viikkoa avoinna rajoitetusti . Suunnitelmissa ollut sähkökitaran valmistus kurssi II , jouduttiin siirtämään syyskaudelle. Kiinnostusta on ja aihetta tullaan todennäköisesti jatkamaan teema iltojen merkeissä. Puutyöpajan parannuksia on jatkettu. Uusi sirkkeli asennettiin loppukeväästä ja opiskelu ja koulutus on aloitettu. Lasten kevään askartelupäivät peruttiin, mutta saimme kuitenkin tehtyä hyönteishotellin aihioita, joita lahjoitettiin päiväkotien eskari ryhmille. Syyskausi on tarkoitus aloittaa jo elokuussa viikolla 34.

Kutomo on toiminut myös rajoitusten puitteissa ja kutoja määrät jääneet alhaiseksi. Tiloihin on tehty muutoksia ja järjestystä parannettu. Myös ohjaukseen on panostettu. Aila Kukkola on aloittanut ohjaajana ja hän on tavattavissa yleensä keskiviikkoisin 14-18. Kutomon toimintaan panostetaan ja syksyn ohjelma julkaistaan loppu kesästä. Kutomoa voi varata myös kesäaikana Ailalta (040 090 6946)

Nukkisryhmä on toiminut etänä ja toimintaa on näin pystytty jakamaan osittain. Vuodelta 2020 siirtyneet kurssi pyritään viemään läpi 2021. Ryhmän toimintaa voi seurata heidän omilta fb-sivuilta.

Kulttuuri toiminnan suunnitelmissa oli järjestää kaikki vuodelta 2020 siirtyneet tapahtumat vuodelle 2021. Tämä ei valitettavasti toteudu. Osa tapahtumista on peruttu kokonaan ja osalla esitys ajankohta on vielä avoinna. Tällä hetkellä We Will Rock You – musikaali on toteutumassa ja ilmoittautuminen on käynnissä.  Mikäli tapahtumat avautuu, niin syksystä näyttää tulevan varsin tiivis. Tiedotamme tapahtumista sitä mukaa, kun ne varmistuu.

Kesällä Tallinmontussa on Rompetori-tapahtumia ja niissä Nikkarit on mukana. Loppukesän tapahtumiin tuomme esittelyjä ja työnäytöksiä. Ideanikkarit tuo mm; askartelutarvikkeiden vaihtopäivän. Kädentaitajille on varmaan jäänyt kaikenlaista tarpeetonta ylijäämä tavaraa, joka voi olla toiselle aarre. Seuraa Nikkarin fb-sivuja, sieltä löydät ajankohtaiset tiedot tapahtumista.

 

Nyt kuitenkin kesän viettoon  … Hyvää Kesää 

T: Nikkarit / Jussi Haapala

Syksyn puuhastelut

Nikkarin syyskaudella epävarma tilanne jatkui. Jouluiset askartelu- ja myyntitapahtumat jäivät pois, puutyöpaja suljettiin hieman aiemmin ja syksyn kulttuuritapahtumia ei voitu järjestää. Tämä on aiheuttanut epätietoisuutta ja ylimääräistä vaivaa toiminnassa.

Sähkökitaranvalmistus kurssi oli syksyn laajin tapahtuma ja pystyimme viemään kurssin päätökseen erikoisjärjestelyin. Nikkarin historiassa oli eka kerta näin laaja kurssi. Kurssilaisille kertyi käyntikertoja keskimäärin 30 ja tunteja reilut 100.  Kurssilla oli hyvä ryhmähenki, joka tuotti tulosta. Kurssi oli osoitus myös siitä, että yhdistyksen jäsenistössä on monipuolista osaamista. Kurssista löytyy kooste tästä.

Toki muutakin on ehditty puuhastelemaan. Veistoraudat on ollut ahkerassa käytössä. Koskenrannan tennispaviljongille uudet Palmetit sekä muita koristeita on syntynyt. Keinun entisöintiä sekä muita käyttö tarvikkeita nikkaroitiin.

Vuolupukki edusti vähän erikoisempaa nikkarointia. 

Kutomon käyttöä on myös jouduttu rajoittamaan. Nukkisryhmä on toteuttanut toimintaa ” etänä”. Ryhmän toiminnasta löydät tietoa täältä.

Tulevan vuoden toiminnansuunnittelu on käynnissä. Kulttuuripuolen ohjelman täyttää siirtyneet tapahtumat. Puutyöpajalla sähkökitaranvalmistuskurssi II, lasten askartelupäivät ovat ohjelmassa. Nikkarit ovat mukana myös Tallinmontun kesän markkinatapahtumissa. Toiminnan ja tilojen kehittäminen jatkuu ja uutta on luvassa ensi vuodelle

.…. mutta epidemian ehdoilla mennään jatkossakin ja varaudutaan muutoksiin. 

Nikkarit toivottaa hyvää joulua ja parempaa uutta vuotta