Nikkarin syyskausi on alkanut

Nikkarin syyskausi on lähtenyt käyntiin ja monenlaista toimintaa on tiedossa. Osa tapahtumista tarkentuu syksyn aikana, seuraa kotisivuja. Puutyöpaja on avoinna entisin aukioloajoin 13.12.2018 saakka. Pajalla on tehty pieniä parannuksia ja uusittu toimintaohjetta, joka on hyvä jokaisen käyttäjän lukea. Kutomon tiloja on hieman muutettu. Muutos mahdollistaa tilojen monipuolisemman käytön. Tiloista lisätietoa puheenjohtajalta. Kutomon varaukset ja tiedustelut ohjaajilta.  

Idea Nikkarit – Käsillä tekemisen iloa neuloen ja askarrellen on uusi ryhmä. Kurssimuotoisella toiminnalla halutaan opastaa ja neuvoa kädentaitoja sekä tuoda tekemisen iloa. Toiminta pitää sisällään neulontaa sekä muuta askartelua. Avoimet kurssit on suunnattu kaikille ja niissä saa yksilöllistä opetusta ja neuvoa kädentaitoihin. Ryhmä ottaa vastaan myös ideoita ja ajatuksia toiminnalle. Tiedustelut Pirjo Nousiainen 040 091 3247.

Nikkareiden toimintaan tulee mukaan myös Kouvolan seudun nukkekotikerho. Harrastajaryhmän toiminta sopii hienosti yhdistyksen toimintaa ja Nikkarit voi antaa heille toimivat harrastetilat. Tästä toiminnasta kuulemme syksyn mittaan lisää, mut kurkkaa heidän omia fb-sivuja 

Syksyn tapahtumat.

Korukurssi 9.10.2018 klo 17.00 – 20.00                                                             Opetellaan korujen valmistusta. 

Kudonta ilta 18.10.2018 klo 18 -20                                                                                            Uusia ideoita kudontaan.

Se on siellä netissä – info  30.10.2017 klo 10                                                           Neuvoa ja opastusta nettiin, teemalla ” Netti ja ikä kaikki ”  

Kätevä & Tekevät Lahden messut 3.11.2018 

Ideoita Jouluksi –kurssi 13.11.2018 klo 13 -20                                             Askarrellaan lahjakasseja, kortteja ja hyödynnetään vanhoja kirjoja

 Joulupaja 24. -25.11.2018                                                                                 Askartelupaja lapsille, myyjäiset ja pieni näyttely 

Syksyn teatteriretki ( avoinna)

Tervetuloa mukaan kädentaitojen pariin, uutta oppimaan tai muuten yhdessä tekemään.

Mukavaa syksyä toivoopi Nikkarit

Nikkarin kevät

Nikkarin kevätkausi huipentui perinnerakentamispäivään 9.6.2018, joka järjestettiin yhdessä Perinnerakennusyhdistys Iisakin kanssa. Tapahtuma ja etenkin sen luennot saivat hyvän vastaanoton ja mukana oli paljon yleisöä, joka vieraili ensi kertaa Nikkarin tapahtumissa. Puutyöpajan kevät sisälsi puukkokurssin tammikuussa ja huhtikuun alussa pajalla vieraili Kouvolan bussieskarit ja Haanojan Hattivatit askartelemassa linnunpönttöjä, yhteensä noin 40 lasta. Käyttöpäiviä oli 66 ja kävijöitä se vakiintunut noin 10 henkilöä /päivä. Kutomolla pidettiin avoimet ovet maaliskuun alussa ja kutomolle on tullut uusia kutojia ja toiminta näyttää virkistyvän. Kulttuurissa on ollut tarjolla teatteria ja musikaalia.

Yhdistyksen jäsenmaksut on ollut maksussa toukokuussa mutta nyt on selvinnyt, että Telialla on ollut ongelmia sähköpostin välityksessä. Palaamme asiaan syyskauden alussa.

Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiö on myös tänä vuonna meidän merkittävä tukija ja mahdollistaa toiminnan kädentaitojen ja kulttuurin parissa. Tapahtumarikas kevät on mennyt mukavasti myös yhteistyössä uuden kiinteistöyhtiön kanssa, joten tästä on hyvä siirtyä kesätauolle.

Syyskausi alkaa puutyöpajan osalta 3.9.2019 entisin aukioloajoin. Kutomo on käytössä koko kauden varausten mukaan. Syyskaudella on luvassa myös uutta kädentaitoihin liittyvää toimintaa. Tähän palaamme elokuussa.

Hyvää kesää toivoopi Nikkarit / jh

Jäsenille tiedoksi

Jäsenrekisteristä Telian sähköpostiosoitteisiin lähtevistä viesteissä on ongelmia. Näin ollen kaikki jäsenposti ei ole päässyt perille. – Pahoittelut

Keskustelua aiheesta.
https://yhteiso.telia.fi/t5/Tietokoneet-tietoturva-ja-Telian/Telian-laajat-sahkopostiongelmat/td-p/166908

Rekisteriseloste muutos

EU:n asetusten myötä tuli tietoturvaan 5/2018 muutoksia, jotka koskee henkilörekisterin pitoa ja kaikkia rekisterinpitäjiä.  Olemme tarkentaneet rekisteriselostetta.

Tarkemmin muutoksista voit lukea Flomembers –sivuilta.

https://flomembers.fi/mika-on-eun-uusi-tietosuoja-asetus/

Vuosikokouksesta poimittua

Kymin Nikkarit pitivät vuosikokousta maaliskuun 12. Henkilövalinnoissa ja maksuissa ei merkittäviä muutoksia tehty. Nikkarit jatkaa toimintaa pääosin entisen muotoisena. Toimitilojen vuokrakulut nousevat huomattavasti, mutta uskomme, että hyvällä jäsenmäärällä ja aktiivisella toiminnalla pärjätään. Yhteistyö Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiön kanssa jatkuu myös kuluvana vuonna. Olemme mukana rakentamasta toimivaa Tallinmontun aluetta.  Ensimmäinen tapahtuma on tulossa 9.6.2018. Järjestämme Kymenlaakson perinnerakentamisyhdistys Iisakin kanssa perinnerakentamispäivän. Tapahtumassa on luvassa luentoja, näytteilleasettajia, alueen esittelyä ym. Kulttuuripuolen monipuolisessa tapahtumatarjonnassa on tarjolla musikaalia, konserttia, virkistystä, teatteria. Tapahtumista ilmoitellaan myöhemmin. Nikkarin työpajojen toiminta jatkuu entisellä mallilla. Puutyöpajan kevätkausi kestää 8.5.2018 asti ja syyskausi avautuu 3.9.2018. Syyskauden alussa pidämme koru –kurssin ja joulupaja on marraskuussa. Kutomo on avoinna varausten mukaan läpi vuoden. Syyskauden alussa pidetään kudontailta, jossa ideoidaan uusia malleja ja tuotteita. Kutomon tiloissa tehdään syyskauden alussa pieni muutos, jotta saamme tiloja muiden kädentaitojen käyttöön mm. erilaista kerhotoimintaa ja kursseja. 

Nikkarin hallitus; Haapala Juhani (puheenjohtaja ), Pälvisalo Anssi (varapj) Virtanen Hannu, Mäkinen Raimo ja Ämmälahti Seija. Varalla; Hasari Timo, Mattila Lauri, Bragge Tommi ja Pääkkönen Hannu. Sihteerinä Virtanen Pirjo ja taloudenhoitajana Suortanen Jukka.

Nikkarit toivottaa hyvää kevättä ja tervetuloa kulttuurin ja kädentaitojen pariin.

ps. Nikkarin vuosikokousmateriaali on nähtävissä puutyöpajalla ja kutomolla.