Nikkarin tiedote

Koska epidemiatilanne on alueella kiihtymisvaiheessa, tulemme rajoittamaan puutyötilojen käyttöä.

9.11.2020 alkaen harrastevuorot tulee varata ennakkoon. Varaukset voi tehdä joko puhelimella (040 631 1935) tai käymällä puutyöpajalla.

Toivomme käyttäjiltä myös vastuullisuutta asian suhteen.

Seuraamme valtiovallan, THL:n ja alueellisia ohjeita ja suosituksia.

Lisätiedot Haapala Jussi 040 507 2196

Harrastetaan turvallisesti 

Nikkarin tiedote

 Koska epidemiatilanne ei näytä helpottavan vaan pikemmin lisääntyvän alueella, niin Nikkarin hallitus on käsitellyt tilannetta ja sen vaikutusta yhdistyksen toimintaan.

Olemme linjanneet harrastetoiminnan seuraavasti:

Alueen ollessa ns. perusvaiheessa, toimitilat pidetään avoinna, kuitenkin edellytämme harrastajilta;

– Älä tule sairaana tai jos olet altistunut

– Käytä maskia

– Huolehdi hyvästä käsihygieniasta, käytä suojakäsineitä

 

Mikäli alue on kiihtymisvaiheessa, niin tulemme rajoittamaan tilojen käyttöä. Esim. toimintaa vain varaamalla vuoroja. Tästä tiedotamme tarkemmin, mikäli tarve vaatii.

Mikäli alue leviämisvaiheessa, niin toiminta keskeytetään ja avataan kun tilanne sen sallii.

Toivomme käyttäjiltä myös vastuullisuutta asian suhteen. Seuraamme valtiovallan, THL:n ja alueellisia ohjeita ja suosituksia.

Lisätiedot Haapala Jussi 040 507 2196

Nikkarin kevät 2020

Nikkarin kevät on ollut varsin poikkeuksellinen. Alkuvuodesta teimme ahkerasti töitä Innostu Kädentaidoista – tapahtumaa. Kaikki jaostot tekivät ja suunnittelivat omaa näyttelyn teemaa. Näyttelyn jälkeen jouduimme sulkemaan toiminnan pikaisesti maailmalla riehuneen epidemian vuoksi. 

Innostu kädentaidoista -tapahtuma päätti Nikkarin 10-vuotisjuhlavuodet. Tapahtuma veti tilanteeseen nähden mukavasti yleisöä. Näyttelyssä meillä oli lähes 60 tekijältä noin 150 työtä. Näyttely toi esille hienosti myös niiden jäsenten kädentaitotöitä, jotka harrastavat kotona. Esillä oli pienoismalleja, nukkeja, tuohitöitä sekä monia muita pieniä harrastetöitä. Työpajat esitteli kädentaitoja monipuolisesti.

Lapsille ja perheille Nikkarit järjesti nikkarointia. Perjantaina vieraili 70 eskaria nikkaroimassa linnunpönttöjä. Sunnuntaina vieraili reilut 30 lasta vanhempien kanssa nikkaroimassa hyönteishotellin tai linnunpöntön.

Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiö tuella pystyimme tarjoamaan lapsille askartelutapahtuman ja tutustumisen kädentaitojen maailmaan. Lasten ilo ja into nikkarointiin ja näyttelyyn oli mukavaa seurata.  Näitä tapahtumia tule jatkaa ja lisätä Nikkarin ohjelmatarjontaan.

Jälleen kerran ” talkoohenki” oli avainsana tapahtuman onnistumiselle. Ilman aktiivista jäsenistöä tälläisen tapahtuman järjestäminen olisi mahdotonta. – Kiitos tekijöille.

Toki kevääseen mahtui myös muuta toimintaa. Ideanikkarit järjestivät Makramee-kurssit. Kolmen kurssin aikana syntyi hienoja töitä ja innostuneet pääsivät sisälle solmujen maailmaan. Puutyöpajalla nikkaroitiin jälleen paljon erilaisia tuotteita. Toimintaan tuli mukaan uusia jäseniä, joten puutyöharrastajien joukko kasvaa.

Kutomolla syntyi tuttuun tahtiin mattoja, poppanoita ja matkahuopia. Nukkis-ryhmän kokoontumiset täyttyivät näyttelytöiden tekemisellä. Kulttuuri tarjosi Nunnia ja Konnia Lahden teatterissa.

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin maaliskuun alussa Kymin kerholla. Kokouksessa hyväksyttiin vuoden 2019 toimintakertomus ja tilit. Vuoden 2019 jäsenmäärä oli reilut 340 jäsentä. Taloudellisesti jäimme hieman miinukselle, johtuen mm. puutyöpajan laiteuusinnoista.

Toimintasuunnitelmaan tulee luonnollisesti muutoksia tämän vallitsevan tilanteen johdosta, mutta jäsenmäärän uskotaan pysyvän samalla tasolla. Uusien toimihenkilöiden löytäminen ja aktivoiminen on toiminnan jatkumisen kannalta tärkeää. Toiminnan aktiivisella markkinoinnilla, kädentaitojen merkityksen korostamisella sekä toimivilla harrastetiloilla uskomme käyttäjämäärän kasvuun. Yhdistystoiminnan tulee vastata tätä päivää, olla avoimempi ja hyödyntää jäsenten osaamista.

Tapahtumasta on julkaistu kuvia laajasti yhdistyksen fb-sivuilla. Myös Nukkis-ryhmä on julkaisut kuvia omilla fb-sivuilla. Kuvat on kuvannut Kamera73, joka kuvasi tapahtuman.

Näyttelystä on myös julkaistu Harri Peltolan kuvaama video, jota voit katsella YouTubessa.

Kulttuurin ja kädentaitojen pariin palaamme viimeistään syksyllä – Tervetuloa mukaan.

Hyvää kevättä ja kesää toivottaa Nikkarit

Kuvia kevään askarteluista ja tapahtumista

Innostu Kädentaidoista näyttelyn satoa.