Syksyn jäsentiedote

Koronan aiheuttamat poikkeusolot ovat vaikuttaneet Nikkarin toimintaan varsin paljon. Olemme joutuneet keskeyttämään kulttuuripuolen toiminnan kokonaan ja harrastetilat jouduimme sulkemaan aikaisin keväällä. Syyskauden toimintaa on suunniteltu valitsevan tilanteen pohjalta ja toivomme, että voimme palata normaaliin toimintaan ensi vuonna.

Harrastetiloissa ja toiminnassa noudatamme valtioneuvoston ja THL:n ohjeita ja määräyksiä. Edellytämme käyttäjiltä myös vastuullista toimintaa harrastetiloissa ja noudattavan ohjeita.

Varaudumme sulkemaan toimitilat myös syyskaudella, mikäli tilanne niin vaatii.

Kulttuurin tapahtumat on pääosin siirtyneet vuodelle 2021 ja nämä tapahtumat tarkentuvat toivottavasti ensivuoden alussa. Vuoden lopulla järjestämme, mikäli tilanne sallii, teatteri tapahtuman.

Puutyöpaja avautuu 7.9.2020 entisin aukioloajoin. Ma-ti 10-12 ja ke-to 12-20.  Puutyöpajalla järjestetään Puupaja tutuksi –kurssi 22.9.2020  klo 17 – 20. Kurssi on suunnattu uusille askartelijoille. Kurssin tarkoitus on opastaa puutyöpajan koneisiin ja toimintatapoihin sekä antaa vinkkejä puutyöharrastukselle.  Ilmoittautuminen netissä ( tästä) tai Jussi 040 507 2196. Puutyöpajalla on syyskaudella myös sähkökitaran valmistuskurssi, joka aiheuttaa muutamia muutoksia puutyöpajan aukiolo aikoihin syyskaudella. Näistä muutoksista informoimme kotisivulla ja puutyöpajalla. Lisätiedot Jussi Haapala 040 507 2196

Kutomo toimiin entiseen malliin, varaus periaatteella. Varaukset ja lisätiedot Kati Orpana 040 075 6684. Nukkis-ryhmä kokoontuu oman ohjelma mukaan. Lisätiedot Marja Kuisma 040 132 7771.

Puolakan talomuseolla Kouvolassa on Nukkis-ryhmän ”Lumottu metsä” – näyttely. Näyttely on avoinna syyskuun loppuun joka päivä klo10-18.

Nikkarit on mukana Tallinmontun rompetorilla 13.8.2020 klo 15 -19. Myynnissä on uutta ja vanhaa. mm: Tamminen lankkupöytä, hyviä entisöinti projekteja ja laitteiden ylijäämä osia, joista ” tee se itse ”- miehet tekee mitä vain…. Syksyn viimeinen rompetoripäivä on 10.9. 2020. Kymin kerho järjestää tapahtumat ja varaukset hoitaa Veijo Pekkola 040 090 6168. Paikkamaksut 10 euroa alkaen.

Perinteinen Joulupajan ja myyjäset pyritään järjestämään marras/joulukuun vaihteessa.

Nikkarin jäsenmäärä on pysynyt vakaana, noin 350 jäsentä ja harrastetilojen käyttö on hieman lisääntynyt. Vuoden 2021 toiminta rakentuu paljolti epidemiatilanteen mukaan. Toivomme, että voimme järjestää kulttuuritapahtumia entiseen tapaan. Kädentaito tapahtumia perheille ja lapsille sekä kursseja on suunnitelmissa. Toimitiloja ja harrastus mahdollisuuksia parannetaan ja uudistetaan mahdollisuuksien mukaan.

Tervetuloa mukaan kulttuurin ja kädentaitojen pariin

Hyvää ja turvallista syksyä  toivoo Nikkarit

 

Ps.

Jäsenmaksun voit maksaa myös puutyöpajalla. Ota lasku mukaan.

Muista päivittää yhteystietosi, mikäli muutoksia.

 

 

Nikkarin kevät 2020

Nikkarin kevät on ollut varsin poikkeuksellinen. Alkuvuodesta teimme ahkerasti töitä Innostu Kädentaidoista – tapahtumaa. Kaikki jaostot tekivät ja suunnittelivat omaa näyttelyn teemaa. Näyttelyn jälkeen jouduimme sulkemaan toiminnan pikaisesti maailmalla riehuneen epidemian vuoksi. 

Innostu kädentaidoista -tapahtuma päätti Nikkarin 10-vuotisjuhlavuodet. Tapahtuma veti tilanteeseen nähden mukavasti yleisöä. Näyttelyssä meillä oli lähes 60 tekijältä noin 150 työtä. Näyttely toi esille hienosti myös niiden jäsenten kädentaitotöitä, jotka harrastavat kotona. Esillä oli pienoismalleja, nukkeja, tuohitöitä sekä monia muita pieniä harrastetöitä. Työpajat esitteli kädentaitoja monipuolisesti.

Lapsille ja perheille Nikkarit järjesti nikkarointia. Perjantaina vieraili 70 eskaria nikkaroimassa linnunpönttöjä. Sunnuntaina vieraili reilut 30 lasta vanhempien kanssa nikkaroimassa hyönteishotellin tai linnunpöntön.

Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiö tuella pystyimme tarjoamaan lapsille askartelutapahtuman ja tutustumisen kädentaitojen maailmaan. Lasten ilo ja into nikkarointiin ja näyttelyyn oli mukavaa seurata.  Näitä tapahtumia tule jatkaa ja lisätä Nikkarin ohjelmatarjontaan.

Jälleen kerran ” talkoohenki” oli avainsana tapahtuman onnistumiselle. Ilman aktiivista jäsenistöä tälläisen tapahtuman järjestäminen olisi mahdotonta. – Kiitos tekijöille.

Toki kevääseen mahtui myös muuta toimintaa. Ideanikkarit järjestivät Makramee-kurssit. Kolmen kurssin aikana syntyi hienoja töitä ja innostuneet pääsivät sisälle solmujen maailmaan. Puutyöpajalla nikkaroitiin jälleen paljon erilaisia tuotteita. Toimintaan tuli mukaan uusia jäseniä, joten puutyöharrastajien joukko kasvaa.

Kutomolla syntyi tuttuun tahtiin mattoja, poppanoita ja matkahuopia. Nukkis-ryhmän kokoontumiset täyttyivät näyttelytöiden tekemisellä. Kulttuuri tarjosi Nunnia ja Konnia Lahden teatterissa.

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin maaliskuun alussa Kymin kerholla. Kokouksessa hyväksyttiin vuoden 2019 toimintakertomus ja tilit. Vuoden 2019 jäsenmäärä oli reilut 340 jäsentä. Taloudellisesti jäimme hieman miinukselle, johtuen mm. puutyöpajan laiteuusinnoista.

Toimintasuunnitelmaan tulee luonnollisesti muutoksia tämän vallitsevan tilanteen johdosta, mutta jäsenmäärän uskotaan pysyvän samalla tasolla. Uusien toimihenkilöiden löytäminen ja aktivoiminen on toiminnan jatkumisen kannalta tärkeää. Toiminnan aktiivisella markkinoinnilla, kädentaitojen merkityksen korostamisella sekä toimivilla harrastetiloilla uskomme käyttäjämäärän kasvuun. Yhdistystoiminnan tulee vastata tätä päivää, olla avoimempi ja hyödyntää jäsenten osaamista.

Tapahtumasta on julkaistu kuvia laajasti yhdistyksen fb-sivuilla. Myös Nukkis-ryhmä on julkaisut kuvia omilla fb-sivuilla. Kuvat on kuvannut Kamera73, joka kuvasi tapahtuman.

Näyttelystä on myös julkaistu Harri Peltolan kuvaama video, jota voit katsella YouTubessa.

Kulttuurin ja kädentaitojen pariin palaamme viimeistään syksyllä – Tervetuloa mukaan.

Hyvää kevättä ja kesää toivottaa Nikkarit

Kuvia kevään askarteluista ja tapahtumista

Innostu Kädentaidoista näyttelyn satoa.

Loppuvuoden nikkarointia…

Syyskausi vierähti sukkelaan ahkeran puuhastelun merkeissä. Tallinmontun parit markkinat lisäsi Nikkarin kiinnostusta mukavasti ja toimintaan kävi tutustumassa paljon uusia kasvoja. Yhdistyksen jäsenmäärä kasvoi kuluneena vuonna hieman ja myös käyttäjämäärissä oli lisäystä.

Jäsenten aktiivisuus ja Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiön tuki on mahdollistanut kattavan toiminnan. – Kiitos siitä.

Loppuvuodesta toteutimme jäsenkyselyn netissä. Vastaaja pitivät toimintaamme arvokkaana. Yhteisöllisyys sekä hyvä sosiaalisen kanssakäymisen mahdollisuus pidettiin hyvän asiana. Harrastetiloja pidettiin toimivina ja maksuja edullisena. Nikkarin viestintä tuntuu toimivan vaikkakin uusia kanavia, facebook ja instagram pidettiin vieraana jäsenistön sisällä. Tieto jäsenkortista ja sen eduista ei ollut jäsenistön keskuudessa tuttua. Saimme myös parannusehdotuksia, joita tarkastellaan tässä alkuvuodesta ja palaamme niihin myöhemmin.

Puutyöpajalla hankittiin alkusyksystä uusi leveä rumpuhiomakone. Kone mahdollistaa 630mm pintojen hiomisen ja tuo hyvän lisän jo muuten hyvään kone kantaan. Syksyn ohjelmassa oli jälleen lapsille askartelua. Haanojan eskarit vierailivat pajalla sekä joulupajassa oli lapsilla mahdollisuus askarella joulu aiheisia koristeita. Nikkarin ohjaajat avustivat lapsia askarteluissa. Tapahtumat olivat maksuttomia, tämän mahdollisti Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiön tuki. Joulupajassa oli työnäytöksenä himmelin valmistusta ja ulkohimmelin aihiot tekikin kauppansa.

Kulttuuri tarjosi syksyllä virkistysretken Nuuksion kansallispuistoon ja retkellä tutustuttiin myös opastetusti Haltian luontokeskukseen. Loppuvuodesta oli tarjolla Kouvolan teatterin Joulushow. Kulttuuritoiminta sai ”uutta virtaa”, kun toimintaa tuli vetämään Sari Ylönen ja ryhmään tuli mukaan myös Sinikka Valve ja Pirjo Virtanen.

Ideanikkareiden suunniteltu kankaanpainanta-kurssi ei toteutunut. Kurssia oli toivottu kevään tapahtumissa, mutta osallistujia ei kuitenkaan valitettavasti löytynyt. Ryhmä toteutti kuitenkin yhteisen askartelupäivän ja valmistivat tuotteita Nikkarin joulupajaan. Nukkis-ryhmä kävi syyskauden aluksi Ylöjärven lasipajassa opiskelemassa lasin hiontaa ja puhallusta nukkekodin tarpeisiin. Muuten syyskausi on mennyt ”mennikäis”-teemalla. Kutomolle on tullut uusia kutojia ja kudontapäivät lisääntyneet. Mattoja, ripsiliinoja on kangaspuista irronnut hyvään tahtiin.

 

Vuodelle 2020 kulttuurin ja kädentaitojen tarjonta tulee olemaan monipuolista. Maalikuun 13.-15. pidettävä ” Innostu kädentaidoista” –tapahtuma tarjoaa työnäytöksiä ja työpajoja sekä näyttelyn. Näyttely tuo esille jäsenten tekemiä kädentaitotöitä varsin laajasti.

Toivommekin, että mikäli sinulla on kädentaitotöitä näytille – ole yhteydessä. Näin saamme koottua kattavan näyttelyn.

Kulttuuritapahtumissa on luvassa teatteria, musikaalia, virkistys-retkiä ym. Makramee –kurssi järjestetään heti tammikuussa, Nukkis-ryhmä jatkaa kerhoilua miniatyyrin parissa kuukausittain. Kutomo on käytössä varausten mukaan ja puutyöpajan kevätkausi alkaa 13.1.2020 entisin aukioloajoin. Lisätietoja toiminnasta saat vetäjiltä.

Seuraa meitä myös facebookissa ja Instagramissa (#kyminnikkarit, @kyminnikkarit )    Sieltä löydät uusimmat tapahtumailmoitukset.

 

Hyvää joulua ja uutta vuotta

Toivottaa Nikkarit / Jussi Haapala

 

Ps: Jäsen – Muistathan päivittää yhteystietosi, jos muutoksia. Jussi Haapala 040 057 2196 tai juhani.haapala@pp1.inet.fi

Kuva galleria syyskaudelta.