Nikkarin toiminta

Poikkeusoloista johtuen kulttuuripuolen ohjelmassa on suuria muutoksia. Anu Pentik-näytelmä siirtyy vuodelle 2021. Lippuvaraukset säilyvät ja olemme yhteydessä kun tiedämme ajankohdan tarkemmin. Myös We will rock you -musikaali ja Hamina Tattoo siirtyvät vuodelle 2021. Suunnitelmissa ollut syyretki perutaan myös.

Tavoite on kuitenkin järjestää kulttuuria syksyllä, kun tiedämme tarjonnan ja mahdollisuudet.

Kymin Nikkarit avaa harrastetiloja seuraavasti;

Kutomo ja kerhotila on varattavissa 1.6.2020 alkaen normaalisti.

Puutyöpaja on avoinna 1.– 4.6.2020 normaalin aukioloajoin (Ma -ti 10-18 ja ke-to 12-20)

Näin jäsenillä on mahdollisuus valmistella ” kesän nikkarointia” ja viimeistellä kesken jääneitä töitä. Toivomme, että puutyöpajan käyttäjät hakevat pois pajalla olevat omat työt, materiaalit ja varusteet. Suoritamme kesällä pajan suursiivouksen.

Noudatamme ja edellytämme harrastetilojen käyttäjien noudattavan yleisiä valtakunnallisia ohjeita ja hyvää hygieniaa. Pyydämme ettet osallistu toimintaan, mikäli sinulla on flunssan oireita – Kiitos

Alustavasti on suunnitelmissa avata puutyöpaja syyskaudelle 7.9.2020 entisin aukioloajoin. Puutyöpajan ohjelmassa olisi kurssi uusille askartelijoille. Opastusta ja vinkkejä puutöihin. Suunnitelmissa on myös järjestää sähkökitaran valmistuskurssi. Matti Järvinen on lupautunut ohjaajaksi kurssille. Matin kitaroita oli esillä kevään näyttelyssä. Mikäli olet kiinnostunut kurssista, niin voit ennakkoilmoittautua tästä.

Tai  juhani.haapala(at)pp1.inet.fi tai 040 507 2196 

Tämä ja muu Nikkarin syksyn toiminta tarkentuu elokuussa. Aiemman ilmoituksen mukaan vuoden 2020 jäsenmaksut lähetetään poikkeuksellisesti elokuussa.

Hyvää ja turvallista kesää

Terveisin Nikkarit / Jussi Haapala

Nikkarin kevät 2020

Nikkarin kevät on ollut varsin poikkeuksellinen. Alkuvuodesta teimme ahkerasti töitä Innostu Kädentaidoista – tapahtumaa. Kaikki jaostot tekivät ja suunnittelivat omaa näyttelyn teemaa. Näyttelyn jälkeen jouduimme sulkemaan toiminnan pikaisesti maailmalla riehuneen epidemian vuoksi. 

Innostu kädentaidoista -tapahtuma päätti Nikkarin 10-vuotisjuhlavuodet. Tapahtuma veti tilanteeseen nähden mukavasti yleisöä. Näyttelyssä meillä oli lähes 60 tekijältä noin 150 työtä. Näyttely toi esille hienosti myös niiden jäsenten kädentaitotöitä, jotka harrastavat kotona. Esillä oli pienoismalleja, nukkeja, tuohitöitä sekä monia muita pieniä harrastetöitä. Työpajat esitteli kädentaitoja monipuolisesti.

Lapsille ja perheille Nikkarit järjesti nikkarointia. Perjantaina vieraili 70 eskaria nikkaroimassa linnunpönttöjä. Sunnuntaina vieraili reilut 30 lasta vanhempien kanssa nikkaroimassa hyönteishotellin tai linnunpöntön.

Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiö tuella pystyimme tarjoamaan lapsille askartelutapahtuman ja tutustumisen kädentaitojen maailmaan. Lasten ilo ja into nikkarointiin ja näyttelyyn oli mukavaa seurata.  Näitä tapahtumia tule jatkaa ja lisätä Nikkarin ohjelmatarjontaan.

Jälleen kerran ” talkoohenki” oli avainsana tapahtuman onnistumiselle. Ilman aktiivista jäsenistöä tälläisen tapahtuman järjestäminen olisi mahdotonta. – Kiitos tekijöille.

Toki kevääseen mahtui myös muuta toimintaa. Ideanikkarit järjestivät Makramee-kurssit. Kolmen kurssin aikana syntyi hienoja töitä ja innostuneet pääsivät sisälle solmujen maailmaan. Puutyöpajalla nikkaroitiin jälleen paljon erilaisia tuotteita. Toimintaan tuli mukaan uusia jäseniä, joten puutyöharrastajien joukko kasvaa.

Kutomolla syntyi tuttuun tahtiin mattoja, poppanoita ja matkahuopia. Nukkis-ryhmän kokoontumiset täyttyivät näyttelytöiden tekemisellä. Kulttuuri tarjosi Nunnia ja Konnia Lahden teatterissa.

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin maaliskuun alussa Kymin kerholla. Kokouksessa hyväksyttiin vuoden 2019 toimintakertomus ja tilit. Vuoden 2019 jäsenmäärä oli reilut 340 jäsentä. Taloudellisesti jäimme hieman miinukselle, johtuen mm. puutyöpajan laiteuusinnoista.

Toimintasuunnitelmaan tulee luonnollisesti muutoksia tämän vallitsevan tilanteen johdosta, mutta jäsenmäärän uskotaan pysyvän samalla tasolla. Uusien toimihenkilöiden löytäminen ja aktivoiminen on toiminnan jatkumisen kannalta tärkeää. Toiminnan aktiivisella markkinoinnilla, kädentaitojen merkityksen korostamisella sekä toimivilla harrastetiloilla uskomme käyttäjämäärän kasvuun. Yhdistystoiminnan tulee vastata tätä päivää, olla avoimempi ja hyödyntää jäsenten osaamista.

Tapahtumasta on julkaistu kuvia laajasti yhdistyksen fb-sivuilla. Myös Nukkis-ryhmä on julkaisut kuvia omilla fb-sivuilla. Kuvat on kuvannut Kamera73, joka kuvasi tapahtuman.

Näyttelystä on myös julkaistu Harri Peltolan kuvaama video, jota voit katsella YouTubessa.

Kulttuurin ja kädentaitojen pariin palaamme viimeistään syksyllä – Tervetuloa mukaan.

Hyvää kevättä ja kesää toivottaa Nikkarit

Kuvia kevään askarteluista ja tapahtumista

Innostu Kädentaidoista näyttelyn satoa.

Tiedoksi jäsenille

Vallitsevasta tilanteesta johtuen Kymin Nikkarien toimintaan tulee muutoksia.

Puutyöpajan kevätkausi on päättynyt, mutta mikäli tilanne antaa mahdollisuuden, niin pyrimme pitämään puutyöpajan avoinna touko-kesäkuun vaihteessa muutaman päivän. Kevään käyttömaksut laskutetaan pääsiäisen jälkeen. Kutomo ja kerhotila on suljettu toistaiseksi ja muutoksista ilmoitetaan välittömästi. Mikäli jäsenillä on harrastetiloissa töitä tai tarvikkeita, jotka halutaan hakea pois, olkaa yhteydessä ohjaajiin.

Kulttuuritoimintaan suunnitellut tapahtumat kevään osalta on peruttu ja siirtyvät myöhempään ajankohtaan. Vaikutukset syksyn tapahtumiin selviää kesän alussa ja niistä informoidaan myöhemmin.

Nikkarin hallitus on myös päättänyt, että vuoden 2020 jäsenmaksu peritään vasta elokuussa, kun pääsemme aloittamaan syyskauden toiminnan.

Innostu Kädentaidoista-tapahtumasta on julkaistu kuvasarjoja facebookissa. Loppukuusta julkaistaan tapahtumasta tehdy video, joten seuraa meitä netissä.

Hyvää Pääsiäistä ja kevättä, pidetään itsestämme ja läheisistä huolta.

Terveisin Nikkarit /jh

TIEDOTE

Tämän poikkeuksellisen tilanteen ja valmiuslain johdosta Kymin Nikkarit sulkee harrastetilat 17.3.2020 klo 18.00 alkaen ja kulttuuritapahtumien lippuvaraus keskeytetään toistaiseksi. Muutoksista informoidaan.

Lisätiedot Jussi Haapala 040 507 2196

Kevätkausi alkaa

Tervehdys – Nyt kun sukset voi pitää liiterissä ja jalatkin kastuu lenkillä, niin voit innostua kädentaidoista ja tulla tekemään käsitöitä.

Nikkarin keväässä on tiivis ohjelma. Maaliskuun 13.-15. pidettävään ” Innostu kädentaidoista” tapahtumaan valmistaudutaan täydellä teholla alkuvuonna. Keräämme Nikkarin kädentaitajien tekemiä käsitöitä aina tammikuun loppuun. Mikäli sinulla on töitä tarjolla näyttelyyn ole yhteydessä allekirjoittaneeseen. Lähetä kuva tai hyvä kuvaus tuotteesta, niin sovitaan tarkemmin. Tapahtuman rakentamisesta ja ohjelmasta kerromme matkan varrella kotisivuilla ja facebookissa.

Puutyöpaja avaa ovet 13.1.2020 entisin aukioloajoin (Ma-Ti 10-18 ja Ke-To 12-20). Kutomo on avoinna entiseen tapaan varauksesta. Ole yhteydessä ohjaajiin, jos on toiveita kudottavista loimista. Ideanikkarit järjestävät Makramee-kurssin 23.1.2020 aloittelijoille. Toinen kurssi järjestetään myöhemmin keväällä. Nukkis-ryhmä kokoontuu kuukausittain ja mukaan pääset miniatyyrimaailmaan, olemalla yhteydessä vetäjiin.

Kulttuuripuolen kattaus on monipuolinen. Vuosi aloitellaan Lahden teatterissa Nunnia ja Konnia esityksellä 6.2.2020. Anu Pentik – nainen, joka loi savesta maailman näytelmä 18.4.2020 Kouvolan teatterissa. Anu Pentikin elämään pohjautuvassa näytelmässä Kuusankoski ja paperitehdas ovat merkittävässä roolissa. On jopa sanottu, että Kuusankoski itsessään on yksi tarinan päähenkilöistä.                                                                                                        Queen musikaali We will rock you on vuorossa 15.5.2020.

Syyskauden avaa Hamina Tattoo 6.8.2020 ja Syksyn Ruskamatka suuntautuu Länsi-Suomeen 17.-20.9.2020. Vierailemme mm. Strömsöössä. Kauden päättää vierailu oopperatalossa ooperan tai baletin merkeissä.

Seuraa ilmoittelua ja tule mukaan kulttuurin pariin.

Nikkarin vuosikokous on alustavasti suunniteltu pidettäväksi 5.3.2020 Kymin kerholla. Vuoden 2020 jäsenmaksut lähetetään huhtikuun aikana. Muistathan päivittää yhteystietosi, jos muutoksia. Jussi Haapala 040 057 2196 tai juhani.haapala@pp1.inet.fi

Seuraa meitä facebookissa ja Instagramissa (#kyminnikkarit, @kyminnikkarit ) Sieltä löydät myös uusimmat tapahtumailmoitukset.

Tervetuloa kädentaitojen kulttuurin pariin 

 

Lisätietoja toiminnasta saat:

Jussi Haapala  040 5072196    Yhdistys/puutyöt

Kati Orpana  040 075 6684    Kutomo

Pirjo Nousiainen    040 091 3247     Ideanikkarit

Marja Kuisma   040 132 7771   Nukkis-ryhmä

Sari Ylönen    040 839 1547         Kulttuuri