Rukan reissu

 

20150908_103809Nikkarin ruskamatka Rukalle tehtiin syyskuun alussa. Vaikka ruska ei ollut vielä täydellinen niin luonto näyttäytyi hyvin värikkäänä. Maisemat olivat hyvin jylhiä ja vesiputoukset upeaa katseltavaa. Riippusillat toivat oman jännityksen vaelluksille.

Oppaan avulla tutustuttiin Rukan alueeseen, Rukajärven ja Kuusamon keskuksiin.

Toisena päivänä suurin osa ryhmästä käveli pienen karhunkierroksen, joka on noin 12 km. Rauhallisesti, luonnosta nauttien ja makkaraa paistaen jaksoi ryhmä taivaltaa reitin hyvin. Osa vieraili Kiutakönkäällä ja Ruka-keskuksessa. Keskiviikon ohjelmaan kuului vierailu Suurpetokeskukseen ja iltapäivällä kiivettiin Valtavaaran ja Rukan huipulle.

Tähän varsin liikuntapainotteiseen reissuun sisältyi myös kylpylää ja illanviettoa sekä yhdessäoloa Hotelli Rukahovissa. Vaikka matka oli pitkä, niin Laurilan uudella bussilla matka taittui mukavasti ja turvallisesti. Matkalaiset pitivät retkeä onnistuneena ja toivottiin lisää tämän tyyppisiä retkiä.

Kiitokset Einelle ja Pirjolle järjestelyistä sekä Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiölle, joka mahdollisti tämän retken.

 

Pihatapahtuma keräsi väkeä

Nikkarin syyskausi lähti käyntiin Tallinmontun pihatapahtumalla 22.8.2015. Tapahtumassa vieraili väkeä ihan mukavasti. Rompetorit ja höyrykoneet esitys toi paikalle uutta väkeä, joka tutustui Nikkarin tiloihin ja toimintaan nyt ensinmäistä kertaa. Tulevaisuudelta toivoisi, että myös muut tallinmontun yhdistykset tulisi mukaan tapahtumaan, sillä Tallinmonttu on oiva paikka tämän kaltaisille tapahtumille.

Lehmusen Timon höyrykoneet herätti paljon kiinnostusta ja tarinaa niistä riitti. Timolla on 62 vuoden kokemus höyrykoneista ja laitteista ei varmasti löydy nippeliä tai vempainta, josta ei ole tietoa. Hän on myös perehtynyt huolella laitteiden historiaan ja niiden käyttöön. Kieltämättä höyrykoneen ” pehmeä käynti ” oli varsin mielenkiitoinen. Koneen tasaista käyntiä katsella syntyi mielikuva entisajan kiireettömyydestä.