Kevään askartelut

 

lintu5

Nikkarin puutyöpaja on kesätauolla. Kevätkausi päättyi toukokuun alussa. Käyttöpäiviä kertyi 63 ja käyttökertoja reilut neljäsataa. Pajalla oli askartelijoita keskimäärin 7/päivä. Kaudella ei ollut suurempia laiterikkoja ja askartelijat pitivät paikat siistinä. Tapaturmia oli vain yksi pieni sormivamma. Puutyöpajalla pidettiin kauden aikana parit talkoot. Kuusankosken riistamiesten nuorten eräkerho vieraili pajalla sekä puutyöpaja oli mukana UPM-Kymin Turva-Aarni tapahtumassa. Ylen ” miljoona linnunpönttöä ” – kampanja on näkynyt myös meillä. Nikkarilta lähti noin 70 linnunpönttöä kevään aikana.

Kutomolla on käyttökertoja ollut myös ihan mukavasti lähes 160 käyttökertaa kevään aikana. Mattoja, liinoja ja poppanoita voi kutoa myös kesäaikaan, sillä kutomo on käytettävissä ympärivuoden. Varaukset kesäaikana Kati Orpana 040 075 6684

Tilkkutyöryhmän on kokoontunut pari kertaa kuussa ja ryhmä järjesti keväällä taidematka Mänttään, joka saavutti hyvän suosion ja oli onnistunut.

Kulttuuripuolen suositut teatteriretket saa jatkoa kun vieraillaan paikallisissa kesäteattereissa ja alkusyksystä on tiedossa virkistysmatka Peurunkaan. Näistä tapahtumista on ilmoitus netissä ja ilmoittautuminen on jo alkanut.

Kesäkuun lopulla Nikkarin kädentaitajat osallistuu Kouvolan kaupungin mukana Vologdan ystävyyskaupungin käsityöfestivaaleihin. Nikkarilta lähtee 4 edustajaa esittelemään suomalaista käsityöperinnettä.

Kuusankosken kotiseututalolla on Nikkareiden näyttely 31.8. – 25.9.2016. esillä on kädentaidon töitä puusta pellavaan.

Tallinmontun pihatapahtuma pidetään 3.9.2016. Pihatapahtumassa on jäsenillä mahdollisuus pitää pihakirppistä.

Puutyöpaja avautuu 5.9.2016 syyskauteen. Syyskauden ohjelma tarkentuu myöhemmin.

Tervetuloa mukaan osallistumaan kulttuurin ja kädentaitojen pariin.

 Hyvää kesää

T: Kymin Nikkarit / Jussi Haapala