Nikkarit kesä tauolla

Nikkarin puutyöpajan kevätkausi saatiin päätökseen toukokuun alussa. Vaikka epidemia siirsi kevään aloitusta, niin puutyöpajalla ehdittiin  askartelemaan kiitettävästi.  Kevään aloitti kutomolla  pidetyt Pellava- päivät sekä puupaja tutuksi tapahtumat. Tapahtumat oli suunnattu uusille askartelijoille.

Parin vuoden tauon jälkeen pääsimme pitämään lasten askartelupäiviä. Pajalla vieraili pari eskari ryhmää sekä koululuokka. Pönttöpäivä oli suunnattua lapsiperheille yhteiseksi nikkarointi hetkeksi. Näistä tapahtumista valmistui lähes 80 pönttöä.

Kitaroiden parissa pidettiin teema-päivä sekä näyttely Pato Areenalla. Teema-päivänä Harri Louhensuo kävi kertomassa ammattilaisen näkemyksen hyvästä sähkökitarasta.

Kevään pihatapahtumassa oli esillä kevään askareita kädentaitajille. Lankojen kasvivärjäystä, ikkunoiden kunnostusta ja työkalujen huollosta oli opastusta ja neuvontaa. Lapsiperheillä oli mahdollisuus tehdä hyönteishotelli kesän iloksi.

Kutomolla toteutettiin perinteitä, Rukki&Kehruu- kurssi palautti mieleen miten rukki toimii ja opittiin kehräämään villaa ja pellavaa.

Nukkisryhmä on ahkeroinut näyttelyjen parissa. ” Jaffat tulloo” näyttely oli Kouvolan taidepolku tapahtumassa ja Keväällä Onnenkukossa oli esillä Pieniä onnen hetkiä – näyttely. Ryhmän toimintaan voit tutustua heidän  fb-sivuilta

Nikkarin Kesä – näyttely on Pato Klubilla 12.6 -31.7.2022

Syyskausi alkaa pihatapahtumalla 3.9.2022 . Puutyöpaja avautuu 5.9.2022. Puutyöpajan syksyn ohjelmistossa on  puutyö-kurssi naisille, Puukko&Tuppi -kurssi . Myös suuren innostuksen saanut kitaranvalmistus saa jatkoa teemapäivän muodossa ja suunnitelmissa on myös opastusta kiinnostuneille rakentajille. 

Näistä ja muista jutuista lisää myöhemmin.

Nikkarit toivottaa Hyvää Kesää