Pihatapahtuma keräsi väkeä

Nikkarin syyskausi lähti käyntiin Tallinmontun pihatapahtumalla 22.8.2015. Tapahtumassa vieraili väkeä ihan mukavasti. Rompetorit ja höyrykoneet esitys toi paikalle uutta väkeä, joka tutustui Nikkarin tiloihin ja toimintaan nyt ensinmäistä kertaa. Tulevaisuudelta toivoisi, että myös muut tallinmontun yhdistykset tulisi mukaan tapahtumaan, sillä Tallinmonttu on oiva paikka tämän kaltaisille tapahtumille.

Lehmusen Timon höyrykoneet herätti paljon kiinnostusta ja tarinaa niistä riitti. Timolla on 62 vuoden kokemus höyrykoneista ja laitteista ei varmasti löydy nippeliä tai vempainta, josta ei ole tietoa. Hän on myös perehtynyt huolella laitteiden historiaan ja niiden käyttöön. Kieltämättä höyrykoneen ” pehmeä käynti ” oli varsin mielenkiitoinen. Koneen tasaista käyntiä katsella syntyi mielikuva entisajan kiireettömyydestä.