Teemapäivä 4.2.2023

Nikkarit järjestää 4.2.2023 klo 10 -13 puutyöpajalla sähkökitaran rakentamisen teemapäivän. Päivän aiheena on puun valinta sekä pintakäsittely. Vieraaksi saamme alan ammattilaisia.

Aiheesta tulee kertomaan Juha Ruokangas  Ruokangas Guitars on erittäin arvostettu maailmalla ja heidän soittimia on monilla huippumuusikoilla. Juhalla jos kenellä on tietoa ja kokemusta puusta ja pinnasta.

Tapahtumassa on esillä myös soitinpuun vanhentamiseen tarkoitettu uuni. Tämä uuni-projekti lähti liikkeelle muutaman kurssilaisen kesken jo 2020 ensimmäisen kitaranvalmistus-kurssin myötä. Lähtökohtana meillä oli Musiikin edistämissäätiön Suomi soitin Suomi puusta – hanke. Tapahtumaan saamme vieraaksi myös yhden hankkeen toteuttajan, soitinrakentajamestari Rauno Niemisen 

Rauno on vihkiytynyt soitinrakentamiseen kenties parhaiten kuin kukaan muu Suomessa ja hän kirjoittaa parhaillaan kirjaakin suomalaisesta soitinpuusta.

Esillä on Juhan kitaroita, sekä Nikkarin kurssilaisten tekemiä kitaroita. Kurssilaiset on myös itse paikalla kertomassa omista projekteistaan.

Vaikka varsinaista kurssia ei nyt ole tiedossa Nikkarit haluaa tapahtumassa esitellä mahdollisuudet rakentaa oma sähkökitara. Meillä on hyvä verkosto ja ryhmä, joka varmasti tukee uusia rakentajia. Eikä pelkästään kitaroita, vaan olemme avoimia kaikille projekteille, sillä haluamme oppia myös uutta.

Tervetuloa tapahtumaan

Lisätietoja

Jussi Haapala 040 507 2196 jussihaapala59@gmail.com